Müşteri Temsilcisi
Tuğba
Müşteri Temsilcisi

Merhaba ben Tuğba. WhatsApp üzerinden bize yazabilirsiniz.

10:57
Whatsapp Destek Hattı
Post

Dikkat Eksikliği ve Dikkat Güçlendirme

Dikkat Eksikliği ve Dikkat Güçlendirme

Tipik olarak erken çocukluk döneminde ortaya çıkan dikkat eksikliği, odaklanma becerilerine ket vuran, çeşitli psikolojik ve sosyal sorunları beraberinde getiren ciddi semptomları kapsar. Dikkat süresinin ve dikkat yoğunluğunun kişinin yaşına uygun olmaması olarak tanımlanan dikkat eksikliği ve dikkat dağınıklığı, genellikle okul öncesi çağda başlayarak gereken önlemler alınmadığı müddetçe erişkinliğe doğru ilerleyebilir. Bu noktada dikkat eksikliği ve dikkat güçlendirme setleri, uygulanabilecek tedavi yöntemleri ile birlikte önem kazanır.

Dikkat Eksikliği Belirtileri

Belirgin fiziksel bulgulara sahip olmayan dikkat eksikliğinin çocuklarda görülen en yaygın belirtileri arasında;

  • Oyun etkinlikleri esnasında konsantre olma problemi
  • Bir etkinliği tamamlamadan ötekine atlama eğilimi
  • Unutkanlık
  • Oyuncakları kaybetme
  • Talimatları gerektiği gibi yerine getirememe
  • Karşısında konuşan kişiyi dinlememe
  • Ayrıntılı planlamalardan kaçınma
  • Düzensizlik

gibi durumlar yer alır.

Dikkat Eksikliği Nasıl Giderilir?

Günümüzde çocuklarda sıklıkla karşılaşılan problemler arasında yer alan dikkat eksikliği ve dikkat güçlendirme için her şeyden önce ayrıntılı bir gözlem yapılması ve sorunun teşhis edilmesi önemlidir. Bir sonraki adım ise çocuğu dikkat güçlendirme hedefine yönelik olarak geliştirilen etkinliklere yönlendirmeyi ve ona bu süreçte ihtiyaç duyduğu ailesel desteği ve gerektiği durumlarda profesyonel müdahaleyi temin etmeyi kapsar.

Dikkat dağınıklığı için öneriler arasında düzenli ve sürekli fiziksel aktiviteler yer alır. Çocuğunuzla birlikte günlük hayatınıza dahil edeceğiniz fiziksel aktiviteler ve dış mekanda organize edeceğiniz oyunlar çocuğunuzun fiziksel gelişimine ve sağlığına doğrudan ve olumlu yönde etki eder. Fiziksel aktivite dikkat eksikliği gibi pek çok problemin giderilmesi için etkili bir adım olarak da kabul edilir.

Dikkat güçlendirme çabaları arasında başvurabileceğiniz bir diğer çok etkili yöntem ise çocuğunuzu dikkat güçlendirme setleri ile tanıştırmaktan geçer. Yaşına ve gelişimine uygun bir dikkat güçlendirme seti sayesinde tedavi sürecinde ciddi bir yol kat edebilirsiniz.

Dikkat Güçlendirme Seti

Bu Gönderiyi Paylaş

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir