Müşteri Temsilcisi
Tuğba
Müşteri Temsilcisi

Merhaba ben Tuğba. WhatsApp üzerinden bize yazabilirsiniz.

12:41
Whatsapp Destek Hattı
Post Post Post

OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUĞUN GÖKKUŞAĞI (RENKLER) ÜZERİNDEKİ BESLENME ETKİSİ

Okul Çağındaki Çocuğun Gökkuşağı (Renkler) Üzerindeki Beslenme Etkisi

Beslenme:Vücudun düzenli olarak çalışabilmesi için, günlük olarak tüketilen besinlerden sağlanan protein, karbonhidrat, yağ, vitamin, mineral ve su gibi besin öğelerine gereksinim vardır. Bunların yeterli miktarlarda ve düzenli olarak alınması, büyüme, gelişme, yaşamın sürdürülmesi, sağlığın korunması için önemlidir.

Bu dönemde öğün atlama 6-12 yaş aralığı çocuklarda sık görülen bir problemdir. Öğün atlama, okul çağı çocukları için önerilen enerji ve besin miktarlarının günün diğer beslenme saatlerinde karşılanmasını zorlaştırabilir ve buna bağlı olarak enerji ve besinlerin yetersiz alınmasına neden olabilir.

Peki Okul Çağındaki Çocuğun Gökkuşağı (Renkler) Üzerindeki Beslenme Etkisini Biliyor Muyuz?

Meyveler çeşitli kabuk rengi ve meyvenin etli kısımlarının farklı renkleriyle birlikte, istenilen ve tercih edilen besinlerdir. 6-12 yaş çağı çocukların sağlıklı beslenmesinde çeşitli renklerdeki meyve ve sebzelerin tüketilmesi üzerine oluşturulmuş bir beslenme düzenidir. Bu düzen, ''Gökkuşağı Beslenmesi'' olarak nitelendirilmektedir.

6-12 yaş çocuklarda gökkuşağı beslenme ile renkleri kullanarak yeterli ve tam olarak beslenme amaçlanmaktadır. Renkler kadar besin grubunda farklılıklar da önemlidir. Bunun sebebi de aynı renkteki besinlerin vitamin ve mineral olarak farklılığını sağlamaktır. 6-12 yaş grubu çocuklarda, özellikle bu program sayesinde, sebze ve meyve tüketimlerinin çeşitlendirilerek artırılması önemsenmektedir. Bu nedenle her besin grubundan dengeli ve renkli öğün ve ürünler çocuklarınız için hem besleyici, hem de eğlenceli olacaktır. 

Buna göre; 6-12 yaş okul çağı çocuklarının sebze ve meyve yeme alışkanlığını artırmak için ailelere aşağıdaki gibi örnek bir liste hazırlanabilir.

Kırmızı: Kırmızı elma, vişne, kiraz, kırmızı biber, domates, çilek.

Yeşil: Salatalık, brokoli, kivi, marul, bezelye, ıspanak, kabak

Mor: Patlıcan, böğürtlen, incir, üzüm

Beyaz: Karnabahar, sarımsak, mantar, soğan

Sarı: Portakal, mandalina, limon, muz, kavun, kayısı, havuç,

Bu Gönderiyi Paylaş

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir