Müşteri Temsilcisi
Tuğba
Müşteri Temsilcisi

Merhaba ben Tuğba. WhatsApp üzerinden bize yazabilirsiniz.

20:59
Whatsapp Destek Hattı
Post

Sömestr Tatili ve Çocuk

Sömestr Tatili ve Çocuk

Sömestr tatili ve çocuk konusunda unutmamalısınız ki; tatil süresince çocukların yeterince dinleniyor olması ve çocukla geçirilecek kaliteli zaman çocuğunuzun motivasyonunu besleyecek önemli bir basamaktır. Yoğun tempolarına kısa süreliğine ara veren çocukların tatillerini istedikleri yönde geçirebilmeleri adına olanakların sağlanması yeni eğitim ve öğretim süreçlerinde adaptasyonunu arttırıcı etmenlerdendir.

Çocuklarla Birlikte Yapılabilecek Ara Tatil Etkinlikleri

Sömestr tatili ve çocuk arasındaki ilişkinin başarıyla neticelenmesi için ilk olarak yapılacak bir aile toplantısında çocuk, tatilde neler yapmak istediği konusunda ortak bir plan ile kendisi ile ilgili konularda sorumluluk almasına teşvik edilmelidir.

Çocukların bu tatil sürecinde çoğu zamanını evde geçirmesi, onu bilgisayar ve tablete yöneltir. Sömestr tatili ve çocuk konusunun bir probleme dönüşmemesi ve çocuğunuzun söz konusu ikilemde tatilini geçirmesini önlemek için öncelikle alternatif etkinlikler yapmak hem çocuğun keşif duygusunu geliştirebileceği gibi anne ve babalar için de eğlenceli bir seçenek haline gelebilir. Ailece içinde bulunacağınız masal, seramik, duyu atölyeleri vb. farklı etkinliklere katılabilir, yeni tiyatro oyunları keşfedebilir ve müze gezileri yapabilirsiniz. Gidilecek bir sergi, sinema filmleri sonucunda hem farklı duyulara hitap edip hem de izlediğiniz oyun ve sinema filmi sonunda düşüncelerinizi birbirinizle paylaşıp bu tip etkinliklerle çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Etkinliklerin çocuklara keyif verecek boyutta ve eğlenceli olması sonucunda çocuklar, ailesinin diğer aktiviteleri deneme konusundaki isteğinin artmasına yardımcı olacaktır.

Sömestr Tatili Sonrası Ailelere Düşen Görevler

Çocuklar sömestr tatilini uzun süre boyunca beklerler. Sömestr onlar için dinlenme ve ‘’ödül zamanı’’ anlamını taşımaktadır. Ebeveynler bazı zamanlarda çocuklara bazı alışkanlıkları kazandırmak için onlara sömestr tatili için çeşitli sözler verebiliyorlar. Öncelikle o dönem için bu sözlerin tutulması çocukların öz değer duygusu için oldukça önemli bir faktördür.

Sömestr tatili sonrasında çocukların duygu durumlarında bazı dalgalanmalar olabiliyor. Böyle durumlarda ebeveynlerin işini kolaylaştıracak ipuçlarından bahsetmek istiyorum.

  • Öncelikle çocuklarınızın bu tatil süresince okul algısından kopmaması adına sohbet sırasında çocuklarınızla okul ve arkadaşları hakkında konuşmaya özen göstermelisiniz.
  • Hangi arkadaşlarını özlediğini ve görmek istediğini çocuğunuza sorabilirsiniz.
  • Okulun ilk başlangıç zamanlarında çocuğunuzdaki okul isteksizliği duygusu sizi hiç telaşlandırmasın. Adaptasyon konusunda belirli duygu değişimlerini yaşaması oldukça doğaldır. Bu konuda istikrarlı olunması ve okul ile iş birliği içerisinde yol almak oldukça önemli bir etmendir.
  • Ayrıca okulun açılmasına son üç ya da dört gün kala onun okul saatinde kalkacakmış gibi erken bir zaman diliminde uyuması ve okula geliş saati sırasında kalkması adaptasyon sürecini kolaylaştırıcı etkide olacaktır.

Bu Gönderiyi Paylaş

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir